over MB ontwerpt

My photo
Met de naam 'MB ontwerpt' heb ik uiting willen geven aan mijn ambitie in de grafische richting. Het is voor mij meer geworden dan vrije tijdsbesteding. 'MB ontwerpt' is als het ware een uitroep van enthousiasme en soms nog van verbazing: "hoera, Marjan ontwerpt!" Sinds december 2005 krijgt mijn weblog vorm en kleur. Wanneer je klikt op een afbeelding zie je in veel gevallen een wat grotere versie. Wil je meer zien, ga dan naar het archief, onderaan de pagina of klik rechts beneden op 'older posts'. Daar vind je ook links naar weblogs van anderen, bijvoorbeeld die van mijn partner, Wout. Voel je vrij om opmerkingen te plaatsen bij de posts. Dat doe je door onder de post op 'comments' te klikken. Ook kun je hier opmerkingen van anderen lezen. Kijk op je gemak rond en... ik zou het leuk vinden als je nog eens terug komt!

3.1.06

Meubelboulevard

Een plaatje tussendoor; een advertentie voor een -fictieve- woonwinkel.

De studieopdracht luidde als volgt:
"Maak een ontwerp voor een advertentie van 190 bij 190 mm met de volgende tekst: Multimeubel, voor stijlvol wonen, Kuipershof 7 Veendorp.
Als achtergrond gaan we uit van een uiterst lichte, bruine tint. Voor de tekst Multimeubel gebruiken we een lichtbruine tint, die voldoende contrasteert met de ondergrond en een groot korps (lettergrootte). De regel 'voor stijlvol wonen' wordt uitgevoerd in een kleiner korps en in donkerbruine kleur. De advertentie wordt voorzien van een donkerbruin kader. De keuze voor het lettertype en de plaatsing van de tekst is vrij."


De docent vond het "leuk gedaan, fraai van vorm en goed van beeld" en merkte op dat het opvallend is door de plattegrond-achtige benadering.
En dat is de bedoeling van reclamedrukwerk; reclame moet opvallen, aandacht trekken en indruk maken!

1 comment:

Anonymous said...

Lieve ontwerpster,

Even een korte vraag, ter complettering, welke doelgroep wil je aanspreken? Wie moet hier zijn/haar meubels komen kopen? Kortom: hoe zit het met het interieur en het assortiment van deze winkel?

gr. je collega Tacha.

archief

eXTReMe Tracker