Het feestrecept gaat verder als volgt.
'Men neme': circa 20 vrienden, een kok, een bier tap voor thuisgebruik en de nodige flessen witte en rode wijn. Deze ingredienten voeg je samen: de kok vraag je of hij oneindig veel lekkere Spaanse hapjes zou willen bereiden en je vrienden vraag je vooral om thuis niet te eten, voordat ze naar je feest komen.
Dan zijn de belangrijkste zaken geregeld.
Je verbouwt vervolgens je woonkamer, zodat er in het midden een Stehtisch (een van de gezelligste Duitse woorden die ik ken) kan worden neergezet. Een handige vader fikst zo'n tafel in een handomdraai (of je huurt 'm bij een slijterij). Zo'n partytafel op leunhoogte is ideaal, vooral als je gasten in de late uurtjes niet meer zo stabiel op hun benen staan. En verder heb je nog een lange tafel nodig, waarop het Tapasbuffet kan worden geserveerd.
Succes verzekerd! Wil je een paar foto's zien van het geweldige Tapasbuffet? Kijk dan op de blog van de kok, Rens Veugen (thuisuiteten.blogspot.com of klik op de titel van deze post).
Een echte aanrader; het eten smaakt heerlijk, het buffet ziet er bijzonder mooi verzorgd uit en als gastvrouw heb je er zelf geen omkijken naar. Rens zorgt voor alles, ook tijdens de avond, waardoor je volop kan genieten en niet loopt te stressen op je eigen feestje. Het werd een super avondje!
Ik maakte zelf het menukaartje (op A5-formaat) in de vorm van een drieslagfoldertje. Het was een drie-gangen Tapasbuffet, dus elke gang kreeg een eigen bladzijde. Voorop staat een bewerkte versie van het visitekaartje van kok Rens, dat enkele jaren geleden is ontworpen door Wout. De gedekte tafel van het visitekaartje heb ik als illustratie gebruikt op de binnenzijde van de menukaart.



NB: de gerechten, waarvan ik de Spaanse naam niet wist, heb ik met een woordenboek vertaald. Dat levert voor een Spanjaard vast zeer bedenkelijke benamingen op. Zo heb ik kruidenboter 'verspaanst' in manteca espacia en zijn rollo de salmon con aguacate camaron zalmrolletjes, gevuld met een grote garnaal en avocado. Datil con jamon zijn gebakken rolletjes Serranoham gevuld met dadels.
No comments:
Post a Comment