over MB ontwerpt

My photo
Met de naam 'MB ontwerpt' heb ik uiting willen geven aan mijn ambitie in de grafische richting. Het is voor mij meer geworden dan vrije tijdsbesteding. 'MB ontwerpt' is als het ware een uitroep van enthousiasme en soms nog van verbazing: "hoera, Marjan ontwerpt!" Sinds december 2005 krijgt mijn weblog vorm en kleur. Wanneer je klikt op een afbeelding zie je in veel gevallen een wat grotere versie. Wil je meer zien, ga dan naar het archief, onderaan de pagina of klik rechts beneden op 'older posts'. Daar vind je ook links naar weblogs van anderen, bijvoorbeeld die van mijn partner, Wout. Voel je vrij om opmerkingen te plaatsen bij de posts. Dat doe je door onder de post op 'comments' te klikken. Ook kun je hier opmerkingen van anderen lezen. Kijk op je gemak rond en... ik zou het leuk vinden als je nog eens terug komt!

16.11.07

Beautysalon Sifa

De interesse van schoonheidsspecialiste Marian voor de naam Sifa werd gewekt door een imposant zilveren beeld. Ze vroeg mij om een logo te ontwerpen, gebaseerd op deze naam en het beeldje. Een zoektocht op internet bracht mij bij Shiva, een Hindoeïstische god. Dit bleek een god met een nogal vernietigende rol; namelijk om door vernietiging ruimte te maken voor schepping. Een nobel streven en met wat verbeeldingskracht wel te vertalen naar het werk van de schoonheidsspecialiste, die de huid stevig onder handen neemt om zo vernieuwing van de huid te bevorderen. De opdrachtgever had toch een iets andere symboliek in gedachten; Sifa, een Noorse godin van de zon. Na rijp beraad is de achtergrond van de naam verlaten en was onderstaande illustratie het resultaat. Geen god of godin, maar een vrouw met goddelijk haar en een zuiver gelaat.

Met dit logo als vertrekpunt maakte ik een visitekaartje, kadobon en prijslijst.

Het zilveren beeldje, dat oorspronkelijk als uitgangspunt diende, heeft overigens een prachtige symboliek en beeldentaal. Van het personage, waar de god op danst, tot de haardracht en van de vlammenzee, waarin hij zich bevindt, tot de pose van zijn handen en benen; werkelijk àlles heeft een betekenis. Zo'n zoektocht naar de betekenis van zo'n beeld is dus altijd van waarde, ookal verwerk je het niet direct in het eindontwerp.



Mijn inspiratiebron voor het logo was een gevelsteen, die ik zag in het stadje Iseo (Italië) waar we deze zomer tijdens onze vakantie vertoefd hebben.
Erg mooi vind ik het. Wie de kunstenaar is, weet ik niet.

1 comment:

Anonymous said...

Leuk om dit ook te lezen. Vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin ook een naam voor haar salon bedacht en ben ook op Shiva uitgekomen. 't Staat intussen wel geregistreerd omdat ik ook wel verwachtte dat meerderen op t idee zouden komen. 't logo e.d. zijn intussen af, nou nog een mooie website natuurlijk.

Sifa vind ik ook lekker in de mond liggen, had alleen nog nooit van de naam gehoord. Succes met je werk.

archief

eXTReMe Tracker