over MB ontwerpt

My photo
Met de naam 'MB ontwerpt' heb ik uiting willen geven aan mijn ambitie in de grafische richting. Het is voor mij meer geworden dan vrije tijdsbesteding. 'MB ontwerpt' is als het ware een uitroep van enthousiasme en soms nog van verbazing: "hoera, Marjan ontwerpt!" Sinds december 2005 krijgt mijn weblog vorm en kleur. Wanneer je klikt op een afbeelding zie je in veel gevallen een wat grotere versie. Wil je meer zien, ga dan naar het archief, onderaan de pagina of klik rechts beneden op 'older posts'. Daar vind je ook links naar weblogs van anderen, bijvoorbeeld die van mijn partner, Wout. Voel je vrij om opmerkingen te plaatsen bij de posts. Dat doe je door onder de post op 'comments' te klikken. Ook kun je hier opmerkingen van anderen lezen. Kijk op je gemak rond en... ik zou het leuk vinden als je nog eens terug komt!

1.11.06

Cafe Dwaesj

Het oudste cafe van Sittard (ruim 125 jaar) heet sinds jaar en dag Cafe Steuns. Een cafe waar jarenlang Cel en Frida Huiveneers-Steuns achter de tap stonden. In 2006 ging de tap (en het cafe) over in handen van Ria en Rene Ingendael.
Ria en Rene willen het goede van het sfeervolle cafe behouden, maar het geheel wel overgieten met een nieuw sausje. Daarbij hoort een likje verf en een nieuwe naam.

Echtpaar Ingendael wilde de Sittardenaren betrekken bij het verzinnen van een nieuwe naam. Daarom organiseerden ze een wedstrijd: wie bedenkt een nieuwe naam voor het cafe? Dat werd een succes. Er werd wekenlang serieus (en ook wat minder serieus) over eventuele nieuwe namen gesproken. De spanning steeg, tot het moment van de feestelijk presentatie van de nieuwe naam in oktober van dit jaar. Een onafhankelijke jury koos de winnende naam: cafe Steuns heet vanaf nu cafe Dwaesj!

Voor niet-Sittardenaren is enig uitleg welkom. Dwaesj betekent dwars: het cafe ligt namelijk aan de Stationsdwarsstraat. Dwars staat ook voor dwarsliggen; een beetje eigenzinnig en tegendraads, maar altijd met een vrolijke slag.

Ik mocht aan de slag om een passend beeldmerk te maken met als uitgangspunten:
- de kleuren blauw en geel, omdat dit van oudsher de stadkleuren zijn van Sittard
- een vrolijke uitstraling.

Het cafe ligt in het stationskwartier; in een hoek van 60 graden ten opzichte van het spoor. Dit heb ik uitgebeeld door de naam van het cafe en het spoor ook in deze hoek ten opzichte van elkaar te plaatsen.
De icoontjes zeggen: hier kun je terecht voor een biertje en een bakkie, maar vooral kom je hier naar toe voor de gezelligheid. Het icoontje van de lach staat dus centraal.


En een foto van de gevel en de belettering op de ruit. Wil je weten waar je dit gezellige stadscafe kunt vinden? Ga gauw kijken op hun website: www.cafedwaesj.nl of klik op de titel van deze post. Het is een aanrader om even te gaan kijken, want het is een verrassend leuke site.



1 comment:

Anonymous said...

Wederom super. Stoer om langs café Dwaesj te lopen en dat logo zo groot te zien, nietwaar?
Jammer dat je je huidige werk weer zo leuk vindt, anders werd ik je manager, haha.
Gegroet Sas

archief

eXTReMe Tracker